Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.  Преговорите за

...
Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред журналисти.  Преговорите за
Коментари Харесай

Може и да сменят Тагарев след ротацията? Министърът не е разговар...

Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев пред публицисти. 

 

Преговорите за случването на ротацията не престават и към този миг. Има разногласия към постовете на някои министри. Със сигурност е ясно, че здравният министър Христо Хинков няма да е част от кабинета след ротацията с Мария Габриел. Самият той съобщи, че не желае да продължи да заема поста поради неналичието на политическа поддръжка. 

 

" Аз персонално не се тормозя, тъй като има време да се промени няколко пъти обстановката ", добави Тагарев.

 

" Има оптимистични детайли в Доклада за положението и подготовката на Въоръжените сили през 2023 година – покачват се бюджетът и заплатите, само че проблемите остават и би трябвало да ги решаваме дружно. Един от тях е обвързван с хората в защитата, различен – със системата за защитителен мениджмънт ", разяснява още Тагарев. 

 

По думите му по-сложният въпрос е дали има какво да се купи в задоволително къси и рационални периоди.

 

Министърът добави, че чака Министерски съвет да утвърди предлагането му за удължение периода за осъществяване на стратегическия проект на защитата.

 

" Личното ми мнение е, че законът за публичните поръчки е задоволително еластичен, когато става дума за необикновен вид поръчки за сигурността и защитата. Единственият проблем, който виждам, е включването в многонационални планове за придобиване на качества ", акцентира военният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР